نشست باستا‌ن‌شناسی دانشگاه لرستان با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان برگزار شد

۱۴۰۱/۰۹/۲۰

به‌مناسبت هفته استانی پژوهش و فناوری، با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، رئیس دانشگاه لرستان و جمعی از متخصصان و دانشجویان باستان‌شناسی، نشست تخصصی باستان‌شناسی دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، روز یکشنبه، 20 آذرماه، با حضور دکتر عطا حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، دکتر عابدین درویشی‌پور، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، دکتر علی نوری، رئیس مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان و جمعی از متخصصان و دانشجویان باستان‌شناسی، این نشست در سالن اجتماعات شهید شکوهی دانشگاه لرستان برگزار شد.

نگاه به هر ورق میراث فرهنگی و باستان‌شاسی، معرفت کردگار را نشان می‌دهد

دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان در این نشست، با استناد به شعر سعدی (برگ درختان سبز در نظر هوشیار، هر ورقش دفتری است معرفت کردگار)، گفت: «هر ورق میراث فرهنگی و باستان‌شناسی را اگر نگاه کنیم، معرفت کردگار است».

دکتر نظری، میراث فرهنگی و باستان‌شناسی را فقط منحصر به دانستن و شناخت ندانست؛ بلکه روی این موضوع، تکیه کرد که شناخت و دانستن گذشته و تاریخ، باید همراه با «تفکر» باشد.

رئیس دانشگاه لرستان، تفکر درباره گذشته را به این خاطر مهم دانست که باعث شود انسان، بتواند با اجتناب از بدی‌های گذشته و تقویت نیکی‌ها، زمانه‌ی حال و آینده را بسازد.

استاد دانشگاه لرستان، کتاب الهی قرآن کریم را سرشار از عبرت‌ها و نشانه‌های تاریخی دانست که پیوسته، انسان را به تفکر، ترغیب می‌کند.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان به دانشجویان توصیه کرد براساس تفکر درباره رویدادهای گذشته و تلاش برای ساختن حال و آینده، به رشته‌هایی همچون باستان‌شناسی و تاریخ، نگاه کنند تا شهر پاک و تمدن‌‌نوین اسلامی شکل گیرد.

دکتر علی نظری، با استناد به آموزه‌های قرآن کریم، شهر پاک را شهری دانست که انسان‌ها در آن، برمعیار تعالیم قرآنی و دینی و فضایل اخلاقی، زیست و زندگی می‌کنند.

دکتر نظری، در بخش دیگری از گفته‌هایش، دو رویکرد نسبت به میراث فرهنگی، تاریخ و باستان‌شناسی را تشریح کرد: تلاش برای کشف چیستی رویدادها و حوادث گذشته که نوعی نگاه مادی است و دیگری، رویکردی است که کوشش می‌کند از میراث فرهنگی و تاریخ برای ساخت حال و آینده، استفاده کند.

رئیس دانشگاه لرستان، بر مبنای ادبیات مقاومت و پایداری، توضیح داد که پیام یک قلعه تاریخی، می‌تواند برای ما، پیام مقاومت و پایداری در برابر دشمنان باشد و اینجاست که از میراث فرهنگی، برای ساخت حال و آینده، بایستی بهره جست.

دکتر علی نظری، به قلعه تاریخی فلک‌الافلاک خرم‌آباد اشاره و تبیین کرد که برای شناخت این قلعه، می‌توان پژوهش‌ها و تحقیقات مختلف را در زمینه‌های گوناگون از باستان‌شناسی تا قوانین فیزیک و ریاضی، انجام داد.

وی، ضرورت بهره‌گیری از ابزارهای مدرن همچون هوش مصنوعی در میراث فرهنگی و باستان‌شناسی را گوشزد کرد.

مهم‌ترین دغدغه، بازار کار است!

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان در این نشست گفت: «مهم‌ترین دغدغه دانشجویان باستان‌شناسی این است که بعد از دانش‌آموختگی، بازار کار به قدر کافی برای این رشته نیست!».

دکتر عطا حسن‌پور، این امید را به دانشجویان داد که اگر یک دانشجوی باستان‌شناسی، دانشجوی خلاقی باشد هیچ‌گاه بعد از دانش‌آموختگی، بی‌کار نخواهد بود.

دکتر حسن‌پور، در جمع دانشجویان باستان‌شناسی، روی این نکته تصریح کرد که تجربیات 21 ساله خود را در اختیار دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه لرستان قرار خواهد داد تا از بی‌کاری پسادانش‌آموختگی این دانشجویان، کاسته شود.

وی از دانشجویان باستان‌شناسی خواست در دوران تحصیل دانشجویی، حداکثر تلاش و کوشش خود را در زمینه انجام پژوهش‌ها و تحقیقات کاربردی به‌کار گیرند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، این نکته را یادآور شد که باستان‌‌شناس باید بتواند تولید محتوا کند و همیشه حرف و طرح علمی برای گفتن، داشته باشد.

مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان؛ یک ظرفیت بسیار ارزشمند

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در این نشست گفت: «تأسیس مرکز لرستان‌شناسی در دانشگاه لرستان یک ظرفیت بسیار ارزشمند است».

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمی‌کن‌کبود، مطالبه کرد بر اساس همکاری بین مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، نشست‌های اینچنینی در سطح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی برگزار شوند.

دکتر حاتمی‌کن‌کبود، لرستان را استانی دانست که ظرفیت‌های مهمی در زمینه‌های دانشگاهی و میراث فرهنگی دارد.

وی، برگزاری نشست‌های متعدد تخصصی در دانشگاه لرستان به مناسبت هفته استانی پژوهش و فناوری را از جمله فعالیت‌هایی دانست که حرکت دانشگاه در مسیر تحول را نشان‌ می‌دهد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان از مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، خواست نمایشگاه‌های دائمی حوزه‌های کاری میراث فرهنگی در دانشگاه لرستان برپا شوند و از ظرفیت‌ هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه، بهره‌گیری شود.

دکتر عابدین درویشی‌پور، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان نیز در سخنان کوتاهی، برگزاری این‌گونه نشست‌ها را بسیار ارزشمند دانست که می‌تواند باعث ارتقای بنیه علمی دانشجویان شود.

گفتنی است در این نشست، دکتر عطا حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان و فعالان دانشجویی باستان‌شناسی، تجلیل شدند.

همچنین نمایشگاه دانشجویی باستان‌شناسی در ساختمان دانشکده‌های ادبیات و علوم انسانی و مدیریت و اقتصاد، برپا شده است.

نشست مذکور را، انجمن علمی دانشجویی باستان‌شناسی و کانون باستان‌شناسی با همکاری مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان برگزار کردند.

متخصصانی همچون دکتر علی سجادی، دکتر محمد بهرامی، دکتر حجت دارابی، دکتر یونس یوسف‌وند، دکتر حمزه قبادی‌زاده، دکتر سجاد علی‌بیگی و دکتر شکوه خسروی در این نشست، مطالب تخصصی خود درباره باستان‌شناسی را بیان کردند.

انجمن‌های علمی دانشجویی، زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، فعالیت می‌کنند.

۱۴۰۱/۰۹/۲۰ - ۱۹:۴۶