حماسه و حکمت برای ایران/ شب پاسداشت فردوسی در موکب شهدای دانشگاه لرستان
۱۴۰۵/۰۲/۲۷
موکب شهدای دانشگاه لرستان، یکی از پررونقترین شبهای خویش را سپری کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، شامگاه شنبه، 26 اردیبهشتماه با استقبال مردم، آیین پاسداشت شاعر و حماسهسرای بزرگ ایران، فردوسی در موکب شهدای دانشگاه لرستان برگزار شد.
برنامههای متنوع با استقبال مردم در موکب اجرا شد.
تأکید بر وطنپرستی و ایراندوستی و دفاع از ایران در برابر دشمنان از جمله موضوعات پررنگ آیین پاسداشت فردوسی بود.
برنامه با محوریت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، با همکاری کانون بسیج اساتید دانشگاه لرستان، سازمان بسیج اساتید استان لرستان و بسیج دانشجویی دانشگاه، برگزار شد.
نواختن ضرب حماسی ورزشهای باستانی، اجرای گروه سرود با رویکرد شاهنامهخوانی، مشارکت شاعران و شعرسرایی درباره عظمت و شکوه ایران، قرعهکشی و اهدای جایزه و ... از بخشهای متنوع آیین بود.
اهمیت والای فردوسی در حفظ عناصر هویتی ایران/ «حماسه» و «حکمت»
دکتر قاسم صحرایی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، دکتر محمدرضا حسنیجلیلیان، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان و دکتر علی نوری، مدیر مرکز لرستانشناسی دانشگاه، در سخنانی از اهمیت فراوان تلاشهای فردوسی برای حفظ عناصر هویتی ایران از جمله زبان فارسی، سخن گفتند:
فردوسی بزرگ، بازتابدهنده هویت ایرانی است؛ ما هم از نسل فردوسی هستیم و باید کوشش کنیم عناصر هویتی ایران از جمله زبان و مذهب و تمامیت ارضی را صیانت کنیم.
ما ایرانیها، هم دارای جنبه پهلوانی هستیم و هم دارای جنبه دینی؛ باید کوشش کنیم هر دو جنبه را حفظ و تقویت کنیم.
دو بعد در شاهنامه وجود دارد که هر دو بعد باید دیده شود؛ بعد اول حماسه و بعد دوم حکمت است؛ شاهنامه یک اثر حماسی است که بر بستر حکمت، استوار شده است.
شاهنامه برپایه هویت ایرانی، اسلامی، بنا شده است. شاهنامه، سراسر، حکمت است.
فردوسی واژگان فارسی را نجات داد و حماسه و حکمت را در شاهنامه به نمایش گذاشت.