اخبار

کرسی «ظرفیت‌های گردشگری لرستان» در دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۰۹/۲۷

به‌مناسبت پاسداشت هفته پژوهش و فناوری، در راستای دانشگاه جامعه‌محور، متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای استان، کرسی علمی ترویجی «ظرفیت‌های گردشگری و بوم‌گردی استان لرستان با تکیه بر شهر خرم‌آباد»، با ارائه‌ی دکتر امیر آهنگران، عضو هیئت علمی گروه تاریخ و باستان‌شناسی دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، مدیر کرسی دکتر سهم‌الدین خزایی و ناقدان کرسی دکتر یونس یوسفوند و دکتر کریم گلشنی‌راد، اعضای هیئت علمی گروه تاریخ و باستان‌شناسی دانشگاه لرستان بودند.

دکتر امیر آهنگران در این کرسی ابتدا ضمن اشاره به نقش و جایگاه صنعت گردشگری به عنوان بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین صنعت خدماتی از نظر درآمدزایی در جهان اشاره نمود و اینکه صنعت گردشگری در سالیان اخیر بعد از صنایع شیمیایی، پتروشیمی و صنایع نفت و گاز، به سومین صنعت برتر جهان تبدیل شده است.

امروزه گردش مالی ناشی از صنعت گردشگری به رشد و توسعه‌ی اقتصادی کشورها کمک شایانی می‌کند و همه‌ی بخش‌های اقتصاد را تحت‌ تأثیر خود قرار می‌دهد.

صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پویا و در حال رشد، باعث می‌شود به‌طور مستقیم و غیرمستقیم شغل‌های زیادی در جوامع میزبان گردشگران ایجاد شود؛ زیرا هر یک نفر گردشگر به‌ویژه گردشگر خارجی که وارد ایران می‌شود، به‌طور مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند برای 150 نفر شغل ایجاد ‌کند.

با مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح در این زمینه گردشگری در سطح ملی و محلی می‌توان موفق به جذب گردشگران زیادی شد که باعث تقویت مثبت جنبه‌های اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی در کشور، استان‌ها و شهرهای گردشگر پذیر می‌شود.

استان لرستان، به‌ویژه شهر خرم‌آباد که در مرکز استان قرار دارد با داشتن پتانسیل‌های زیاد در حوزه گردشگری و بوم‌گردی می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری و بوم‌گردی در سطح کشور تبدیل شود.

استان لرستان با توجه به چشم اندازهای زییا و گاه بی بدیل مانند قله‌های سر به فلک کشیده، پوشش گیاهی متنوع باتوجه به چهار فصل بودن این استان، دشت های وسیع و سراب‌های متنوع، آبشارهای زیاد و باشکوه، دریاچه‌ها و تالاب های زیاد، گیاهان دارویی و دیگر پتانسیل‌هایی که در زمینه‌های تاریخی و فرهنگی هم‌چون پل‌های تاریخ و قلعه‌ها، امامزاده ها، شیرینی ها و غذاهای محلی و... که دارد می‌تواند هرساله میزبان هزاران نفر در فصول مختلف سال هم براساس اهداف و انگیزه‌های خاص گردشگران و هم براساس موقعیت مکانی مدنظر گردشگران در عرصه‌های گردشگری تفریحی،گردشگری طبیعت، گردشگری شهری، گردشگری روستایی، گردشگری عشایری و قومی، گردشگری کوهستانی، گردشگری درمانی، گردشگری ورزشی، گردشگری تاریخی، گردشگری مذهبی و... برای گذراندن اوقات فراغت به عنوان گردشگر داخلی و حتی خارجی باشد.

البته این مهم به شرطی تحقق می یابد که راهکارهایی چون ایجاد زیر ساخت‌های لازم در مناطق گردشگر پذیر، افزودن بر تعداد هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم گردی به همراه بالابردن کیفیت ارائه خدمات در آنها و از همه مهم‌تر ایجاد ایمنی بیشتر جهت کسب رضایت گردشگران که نقش مهمی در توسعه صنعت توریسم یا گردشگری دارد، توسط مسئولان ذی ربط اندیشیده شود؛ زیرا این مسائل سبب شود تا هم‌چنان که امروز شاهراه پول و ثروت از مسیر گردشگری می‌گذرد و برخی کشورها و شهرهای مطرح جهان در صنعت توریسم یا گردشگری موفق به کسب درآمدهای قابل توجهی می شوند، استان لرستان و شهر خرم‌آباد نیز در این صنعت رو به رشد به موفقیت هایی نائل شود و حتی بدین واسطه بخش مهمی از مشکل بیکاری اقشار جوان و جویای کار رفع شود.

در نهایت و با توجه به تمام این تفاسیر حتی برخی از شهرهای استان لرستان همچون الیگودرز با وجود داشتن قلل مرتفع و آبشارها و چشمه‌های فراوان می‌تواند به عنوان قطب گردشگری کوهستانی در عرصه کوهنوردی و تفریحی و شهر خرم‌آباد نیز به عنوان مرکز استان به واسطه داشتن کوه‌ها و آبشارها، دشت‌ها، چشمه‌ها و آثار تاریخی دوره‌های مختلف به یک پایلوت گردشگری در انواع گونه‌های گردشگری در کشور مبدل شود.

شهر خرم‌آباد حتی قابلیت ایجاد یک تله کابین در تنگ شبیخون و بام خرم‌آباد را برای جذب گردشگر بیشتر با مشارکت بخش خصوصی برای تلطیف روحیه گردشگران از زیبایی‌های منطقه مخمل‌کوه و هم‌چنین منظره زیبای این شهر را در فصل‌های زمستان، پاییز و بهار، دارد.

بخش‌هایی از مخمل کوه به‌ویژه منطقه دارحوض دارای قابلیت ایجاد سایت صخره نوردی برای وزشکاران در این حوزه ورزشی را داراست اگر برای آن راهکاری اندیشیده شود.

البته همه اینها منوط به ایجاد امنیت و فرهنگ‌سازی بیشتر، به‌ویژه هدف‌گذاری‌ و وضع دستورالعمل‌های اجرایی معطوف به خصوصی‌سازی واحد‌های اقامتی و بوم‌گردی، تبلیغات گردشگری، آموزش نیروی انسانی به عنوان راهنمای تور گردشگری، سیاست‌های تشویقی و ایجاد زیر ساخت‌های لازم توسط دولت و وزارت میراث فرهنگی برای مناطق میزبان و پذیرای گردشگران است.

گردشگری دو


۱۴۰۳/۰۹/۲۷ - ۰۹:۳۳
۴۱۰ بازدید