اخبار

کارگاه دانشجویی شواهد باستان‌شناسی راه‌های ارتباطی لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۰۹/۲۱

در دانشگاه لرستان، به‌مناسبت هفته پژوهش و فناوری، کارگاه دانشجویی باستان‌شناسی با موضوع «بررسی شواهد باستان‌شناسی راه‌های ارتباطی لرستان در دوران تاریخی و اسلامی» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، معاونت پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، کارگاه علمی-دانشجویی با عنوان «بررسی شواهد باستان‌شناسی راه‌های ارتباطی لرستان در دوران تاریخی و اسلامی» با ارائه دکتر یونس یوسف‌وند، استادیار گروه باستان‌شناسی دانشگاه لرستان در سالن شهید میربهرسی برگزار کرد.

این کارگاه با حضور تعدادی از اساتید و دانشجویان برگزار شد.

چکیده:

استان لرستان با توجه به برخورداری های زیست محیطی و موقعیت ویژه آن در مسیر راه‌های منطقه ای و فرا منطقه‌ای همواره مورد توجه سلسله های حکومت گر بر ایران بوده است، ساخت و توسعه راه‌های ارتباطی، نگهداری و برقراری امنیت آنها همراه از دغدغه های اصلی این حکومت‌ها بوده است.

از جمله ویژگی‌های بارز این منطقه کوهستانی بودن آن و جریان رودخانه‌های خروشان با دوره های سیلابی است که همواره مانعی جدی در مسیر ساخت راه های ارتباطی بوده اند.

تلاش برای فائق آمدن بر این موانع طبیعی منجر به ساخت سازه‌های منحصر به فردی مرتبط با راه‌های ارتباطی در منطقه شده است.

مطالعه و شناسایی شواهد راه‌های ارتباطی در منطقه ای با چنین موقعیت جغرافیایی و ارتباطی ای از موضوعات جالب توجه در مطالعات باستان شناسی منطقه است.

شواهد این راه در منطقه در قالب پل، کاروانسرا، قلعه، جاده های سنگ فرش، راه نشان و میل راهنما، آب انبار و دیگر سازه های مرتبط باقی مانده است.

این شواهد نشان می‌دهد که در لرستان در دوران اسلامی شبکه ای از راه های ارتباطی وجود داشته است که هدف اصلی آنها برقراری ارتباطات فرامنطقه‌ای بوده است.

در پایان سخنرانی نیز به پرسش‌های اساتید و دانشجویان پاسخ داده شد.

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۹/۲۱ - ۱۴:۳۱
۵۰۴ بازدید