اخبار

در دانشگاه لرستان برگزار شد: نشست تخصصی جذب دانشجویان بین‌الملل؛ چالش‌ها و فرصت‌ها

۱۴۰۳/۰۹/۰۶

نشست تخصصی حکمرانی در حیطه جذب دانشجویان بین‌الملل؛ چالش‌ها و فرصت‌ها، ذیل همایش ملی الگوی تمدنی حکمرانی تمدنی علم و فناوری در دانشگاه لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست، روز دوشنبه، 5 آذرماه سال جاری با سخنرانی دکتر غلام‌حسین حسینی، مدیر گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه لرستان (عضو هیئت علمی زبان و ادبیات فرانسه در دانشگاه لرستان) و دبیری دکتر منوچهر نصری، سرپرست اداره امور کنسولی دانشگاه‌های استان لرستان و عضو هیئت علمی گروه محیط زیست و شیلات دانشگاه لرستان در سالن شهید رشوند دانشگاه برگزار شد.

این نشست با حضور کارمندان گروه همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه لرستان و جمعی از همیاران بین‌الملل برگزار شد.

نشست با قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید و با ارائه مقدمه‌ای توسط دبیر نشست آغاز و سپس دکتر حسینی جلسه را با ارائه آماری از وضعیت دانشگاه‌های مطرح جهان در زمینه‌ی جذب دانشجویان بین‌الملل و تشریح وضعیت کشورهای رقیب منطقه‌ای ایران ادامه داد.

دکتر حسینی به برخی از مهم‌ترین فرصت‌های جذب و پذیرش دانشجویان بین‌الملل اشاره کرد.

بر این اساس هدف کلی جذب دانشجویان بین‌الملل در جهان دیپلماسی علمی بیان شد.

برخی کشورهای قدرتمند مانند ایالات‌متحده آمریکا با ارائه‌ی خدمات جذاب و امکانات مناسب بهترین نیروهای کشورهای مختلف جهان را جذب کرده و بدین ترتیب با هزینه‌ی اندک اقدام به جذب و به‌کارگیری نخبگان از سراسر جهان می‌کند.

از سوی دیگر آمریکا از این دانشجویان که به کشورهای خود باز می‌گردند به‌عنوان اهرم‌های اثرگذار در جهت اهداف سلطه‌جویانه‌ی خود بهره‌برداری می‌کند.

در این میان کشور ایران با سابقه‌ی طولانی در پیشتازی علمی در جهان لازم است ضمن جذب دانشجویان علاقه‌مند و دستیابی به اهداف دیپلماسی علمی، نسبت به گسترش و ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی در جهان اقدام کند.

برای این منظور سازوکار جذب و پذیرش دانشجویان بین‌المللی به‌عنوان یکی از راهکارهای ارزشمند و مؤثر در زمینه‌ی ترویج فرهنگی و تربیت سفیران فرهنگی در نظر گرفته شده است.

بر این اساس دانشجویانی که ایران را به‌عنوان محل تحصیل خود انتخاب می‌کنند در آینده می‌توانند در معرفی فرهنگ غنی ایرانی اسلامی در کشورهای متبوع خود بسیار مؤثر باشند.

برای این منظور توجه به ارائه‌ی خدمات علمی و آموزشی با کیفیت، تجربه‌ی زندگی دانشجویی خوشایند در ایران، همزیستی و ایجاد ارتباط سازنده با شهروندان ایرانی و آموزش نظام‌مند زبان فارسی در قالب آزفا توسط دانشجویان بین‌المللی می‌تواند به‌عنوان یک اقدام مفید و مؤثر در معرفی جایگاه والای فرهنگی و علمی ایران قلمداد شده و زمینه‌ی توسعه و تحکیم روابط علمی و فرهنگی بین کشور ایران با سایر ملل را فراهم آورد.

دکتر حسینی ادامه داد البته در کنار این فرصت‌ها نباید از چالش‌ها نیز غافل شد.

تفاوت فرهنگی یکی از چالش‌های جدی در فرایند جذب و پذیرش دانشجویان بین‌الملل است.

شناخت کافی از ساختار فرهنگی کشور میزبان و پذیرش هنجارهای کشور میزبان همواره به‌عنوان چالش جدی بر سر راه جذب دانشجویان بین‌الملل شناخته شده است.

پس از سخنرانی دکتر حسینی، حضار و دانشجویان همیار بین‌الملل برخی از مهم‌ترین موضوعات و مسائلی که دغدغه‌ی دانشجویان بین‌الملل است را مطرح کردند.

مهم‌ترین موضوعات مربوط به روابط متقابل اساتید و دانشجویان، مسائل مربوط به امور کنسولی، کیفیت خدمات رفاهی مانند تغذیه و خدمات رفت‌وآمد و همچنین خدمات اداری و بانکی مانند سیم‌کارت و کارت بانکی بودند.

در پایان ضمن جمع‌بندی مباحث مطرح شده توسط دکتر منوچهر نصری، مقرر شد جلسات مشابه و تکمیلی با موضوعات متنوع جهت بررسی و آگاهی بخشی هرچه بیشتر در خصوص مسائل مربوط به دانشجویان بین‌الملل برگزار شده و حتی جهت مفیدتر شدن این جلسات از نمایندگان دانشجویان بین‌الملل نیز دعوت به عمل آید.

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۸:۱۱
۲۵۱ بازدید