برگزاری کرسی تأملی بر تفکر 360 درجه و بهبود شیوههای تصمیمگیری با تأکید بر تفکر نقاد، خلاق، کلنگر و یکپارچه

کرسی علمی ترویجی با عنوان: «تأملی بر تفکر 360 درجه و بهبود شیوه های تصمیم گیری» توسط دکتر حوریه مرادی عضو هیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه لرستان در سالن جلسات دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، مدیر این کرسی علمی ترویجی دکتر مجتبی گراوند عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه لرستان و داوران دکتر فاطمه احمدی عضو هیئت علمی گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه لرستان و دکتر اکرم رمضان زاده عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه لرستان بودند.
خلاصه کرسی به شرح ذیل است:
امروزه ارتباط تنگاتنگ میان افزایش بهرهوری، ثبات اجتماعی، افزایش مهارتهای فردی، بین فردی، سازمانی و اجتماعی با آموزش و یادگیری و لزوم توجه و دقت در حوزه گزینش و ارائه محتوای آموزشی بومی و اصیل بر هیچکس پوشیده نیست؛ این در حالی است که به نظر میرسد در حوزه تربیت و تبلیغ و هدایت عقلانی، اخلاقی و دینی نسل نو، استراتژي مناسب و برنامه مشخص و کاملی براي تعامل و درك شرایط جدید به چشم نمیخورد و مهمتر آنکه دانش و محتواي لازم در این حوزه آن چنانکه شایسته است تولید نشده است.
در واقع تولید دانش مصداقی است از جنبش نرمافزاري که نیاز مبرم و حیاتی امروز جامعه ما تلقی میگردد.
از این رهگذر و با توجه به تعاریف جهانی از توسعهیافتگی و بلوغ و رشد اجتماعی و نیز با توجه به ضرورتهاي حاکم بر تأمین امنیت فضاي فرهنگی امروز کشور که دائماً مورد تهاجم و شبیخون رسانههاي دشمن قرار دارد، به نظر میرسد منابع آموزشی که از یکسو در خدمت عموم باشند و از سوي دیگر و با نیت رشد مهارتهاي فردي، بین فردي، سازمانی، اجتماعی و بصیرت افزایی فردي و اجتماعی عرضه و ارائه شوند، میبایست، مقدم بر مهارتهاي حرفهاي و تخصصی و دانشگاهی، موردنظر و توجه مسئولان قرار گیرند.
بهبود بدون تغییر ممکن نیست.
نگرش 360 درجه بر ضرورت تغییر به عنوان اصل ثابت و همیشگی زندگی تأکید دارد.
لزوم توجه به ابعاد 4 تفکر خلاق، تفکر نقاد، تفکر کلنگر و تفکر یکپارچه، بنمایه این نوع تفکر بشمار میرود. چارچوب نظري و مدل مفهومی تفکر 360 درجه، خوانش بومی از دیدگاههاي کن ویلبر، فیلسوف، روانشناس و عرفان پژوه و صاحب آثار متعدد و مشهوري در فلسفه، عرفان، روانشناسی و بومشناسی است.
در دیدگاه ویلبر، ترکیبهاي خلاقانهاي از سنت و مدرنیته در یک مسیر تکاملی دنبال میشوند که ضمن ارج نهادن به تکثر و تنوع، به وحدت و یکپارچگی وجود نیز توجه میشود.
گفتنی است در این کرسی علمی ترویجی، جمعی از اساتید و یاوران علمی شرکتکننده از جمله دکتر علی نوری، مدیر مرکز لرستان شناسی دانشگاه لرستان، دیدگاهها و پرسشهای خود را مطرح کردند.