اخبار

آیین پایانی سومین دوره جایزه ملی دوسالانه نقد زرین در دانشگاه لرستان برگزار می‌شود

۱۴۰۳/۱۱/۲۶

آیین پایانی سومین دوره جایزه ملی دوسالانه نقد زرین، چهارشنبه، 8 اسفند 1403 در دانشگاه لرستان برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، نام این جایزه ملی، به یاد استاد دکتر عبدالحسین زرین‌کوب است که در سال 1301 در شهرستان بروجرد، متولد شد و در سال 1378 درگذشت.

نخستین و دومین دوره جایزه ملی نقد زرین، به ترتیب در سال‌های 1399 و 1401 برگزار شد.

انجمن علمی نقد ادبی ایران و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، برگزارکنندگان و دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه لرستان، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین، مرکز لرستان‌شناسی دانشگاه لرستان و مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس، از حامیان این جایزه هستند.

مدیر مرکز لرستان‌شناسی، دکتر علی نوری، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان، با مرتبه‌‌ی علمی «استاد» است.

در همین رابطه، انجمن علمی نقد ادبی ایران، نام‌ نویسندگان و مقاله‌های نامزد شده برای دریافت سومین جایزه ملی دوسالانه نقد زرین را که آیین پایانی آن، به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار خواهد شد، به ترتیب حروف الفبا، اعلام کرد:

1ـ میلاد جعفرپور، برای مقاله «از یتیم داستانی تا قورچی تاریخی (بازشناسی هویّت حسین کرد شبستری بر پایه منابع تاریخی و ادبی).

2ـ راضیه حجتی‏‌زاده، برای مقاله «روش‏‌شناسی فرمالیسم نظام‏‌مند، اسلوب پیشگام در تاریخ ادبیات نوین».

3ـ محمود فتوحی رودمعجنی، برای مقاله «رده‌‏بندی معرفتی گزاره‌‏های عرفانی».

4ـ مصطفی گرجی، برای مقاله «کُحلِ پندار: بررسی ایماژ «زندگی به مثابه توهم ارادۀ آزاد» در نگاه مولوی و اسپینوزا».

5ـ علیرضا محمدی‌کله‏سر، برای مقاله‌‏های «تحلیل فرمال زبان عرفان؛ گونه‌ها، نقدها، پیشنهادها» و «فقر مبانی نظری در گرایش‌‏های زبان و ادبیات فارسی».

از بین ۶ مقاله‌ی یادشده با پنج نویسنده، تعداد سه پژوهشگر، جوایز اول تا سوم، شامل تندیس، سپاس‌نامه و جایزه نقدی را در آیین پایانی، دریافت می‌کنند.

گفتنی است در نخستین گام، تعداد ۱۷ نفر از استادان دانشگاه‌های سراسر ایران، ۴۹ نشریه ادبی و نزدیک به سه هزار مقاله چاپ‌شده در سال‏‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به همراه ۴۰ مقاله ارسال ‏شده به دبیرخانه همایش را، بررسی و در نهایت، تعداد ۲۹ مقاله را شایسته‌ی ارزیابی در مرحله دوم دانستند.

در مرحله‌ی دوم، علیرضا نیکویی، عیسی‌ امن‌خانی و رحمان مشتاق‏‌مهر، مقالات را براساس شاخص‌های اعلام‌شده از سوی انجمن علمی نقد ادبی ایران، داوری کردند و تعداد ۶ مقاله (پنج نویسنده) را برای مرحله‌ی سوم، برگزیدند.

در آیین پایانی به میزبانی دانشگاه لرستان نیز از شش مقاله‌ی راه‌یافته به مرحله‌ی آخر، تعداد سه مقاله، معرفی و جایزه ملی نقد زرین را نویسندگان، دریافت می‌کنند.


۱۴۰۳/۱۱/۲۶ - ۰۹:۱۵
۳۴۳ بازدید